MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
26.7.2020

Zapečená cuketa

Jednoduché zapečené jídlo, které může být skvělou krémovou přílohou plnou chuti, aniž by bylo příliš tučné. Pro lehkou večeři podáváme se salátem.

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
800g cukety, nakrájené na 5mm kolečka
pár snítek tymiánu
několik listů bazalky
100 ml zakysané smetany
50 ml mléka
1 lžička hladké mouky
75g sýr Gruyere nebo podobný sýr, strouhaný
směs koření Mečebara
mletý černý pepř
sůl

Předehřejte si troubu na 200 °C. Do velké smažící pánve s poklicí nalijte olivový olej a po rozehřání přidejte cukety, směs koření Mečerbara a bylinky, poté osolte a opepřete.

Vše přikryjte a duste 10 minut při mírné teplotě za častého míchání, dokud cukety trochu nezměknou, ale tak aby nebyly úplně do měkka a stále al dente. Olej by měl mít z cukety výrazně zelenou barvu.

Poté dušenou cuketu přemístěte do zapékací misky. V misce si rozšlehejte zakysanou smetanu, mléko, mouku a vše osolte. Nalijte tuto směs na cukety – nebude to stačit na úplné zakrytí cukety, ale to je v pořádku – během vaření se to všechno spojí a probublá dohromady.

Všechno posypte sýrem a pečte v troubě asi 25 minut, nebo do zhnědnutí a až celá směs probublá.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Východočeské divadlo Pardubice láká na prohlídku zákulisí

Východočeské divadlo se znovu po roce připojuje k programu Dnů evropského dědictví, které po celé Evropě otevírají brány nejzajímavějších památek.

Post

Pardubice nabídnou mladým lidem další startovací byty

Další pětadvacítka malometrážních bytů v majetku města čeká na své budoucí obyvatele. Pardubická radnice totiž i letos pokračuje se Startovacím bydlen

Post

Divadelnímu open air festivalu Pernštejnlove přálo počasí i diváci

Pět dní plných divadla, lásky a spokojených diváků zažil minulý týden Zámek Pardubice. Divadelní open air festival Pernštejnlove nabídl celkem deset p

PARTNEŘI

www.wwwdesign.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA

Aktivní Dítě