MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
3.7.2017

Pikantní zapečená žebírka

Recept na pikantní vepřová žebírka si zamilují všichni příznivci masových pokrmů. Tyto žebírka jsou vhodná nejen k posezení u piva, ale i pro slavnostní příležitost.

Suroviny pro cca 5 porcí

Postup přípravy

Masitá vepřová žebírka očistíme a nakrájíme asi na 5 stejně velkých kousků. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek sloupneme, 4 stroužky nakrájíme na plátky a zbývající necháme v celku. Z poloviny pomeranče nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Žebírka osolíme, vložíme do kastrolu, přidáme celé stroužky česneku, bobkový list, nové koření a celý černý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme asi 40 minut. Měkká žebírka vyjmeme z vývaru a rozložíme do zapékací mísy.

Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme cukr, který za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Nyní přidáme hořčici, cayenský pepř, rajské pyré, pomerančovou šťávu i kůru a worcestrovou omáčku. Vše podlijeme menším množstvím kořeněného vývaru a zvolna necháme vařit tak dlouho, dokud se chutě nespojí a omáčka nezhoustne.

Takto připravenou hustou omáčku naneseme na uvařená žebra, pokapeme olejem a v troubě předtopené na 220 °C zapečeme.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: -red-

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Přijďte se bát do Muzea loutkářských kultur v Chrudimi

V pátek 26. října od 17 hodin bude Muzeum loutkářských kultur v Chrudimi opět hostit tradiční "halloweenskou" akci nazvanou Duchůplné muzeum. Návštěvn

Post

V národním hřebčínu v Kladrubech se uskuteční tradiční Hubertova jízda

Národní hřebčín Kladruby nad Labem zve všechny zájemce na tradiční podzimní Hubertovu jízdu, která je na programu v sobotu 20. října.

Post

Do Slatiňan dorazí soubory z Maďarska, Argentiny a Francie

Slatiňany hostí další ročník Dětského mezinárodního folklórního festivalu Tradice Evropy. Diváci letos uvidí i soubory z Maďarska, Argentiny nebo Fran

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

www.wwwdesign.cz www.beautyexpo.cz www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA